אפליקציית Waze תסייע באיתור ילדים ובדיווח על גניבות
התקשורת מדווחת על 70 אלף ילדים הנחטפים בשנה בסין, ומשטרת ארה"ב מסרה כי במוקדי החירום מתקבלים כ-2,100 דיווחים על היעלמות ילדים ביום! המשטרה נעזרת באמצעים טכנולוגיים לאיתור החטופים דוגמת שעון GPS בעבר, וכעת באפליקציית הניווט הישראלית Waze, שמפעיליה תרמו את הטכנולוגיה (בהתנדבות!) למשימה.
מנויי ווייז הנמצאים בסמיכות גאוגרפית לאזור החטיפה מקבלים דיווח בזמן אמת הכולל את תמונת הילד, גילו, גובהו, תיאור בגדיו ומיקומו הידוע האחרון. הדיווח מתקבל רק לאחר שהמערכת מזהה עצירת הרכב למשך 10 שניות בכדי שלא לסכן את הנהגים.
בזכות "אזעקת אמבר" משטרת ארה"ב אתרה 745 ילדים חטופים מתחילת השנה. מעניין כמה מהם ניצלו בזכות Waze. הפיתוח יגיע בקרוב לישראל ונהגים כגון: סוכני שטח, חברות הסעות, שליחויות ועובדי חברות הובלה, הנמצאים ממושכות בכבישים, יוכלו לדווח על פשעים וגניבת רכב.
יופון חוסכת זמן בעזרת שירות לקוחות ב WhatsApp
חברת הסלולר הווירטואלית יופון טוענת שמצאה דרך לחסוך בזמן המתנה מעיק לנציג שירות לקוחות, בעזרת אפליקציית וואטסאפ (WhatsApp).
החברה מפעילה שירות לקוחות וירטואלי באמצעות האפליקציה ומתחייבת לספק ללקוחותיה מענה בהודעה חוזרת בתוך מספר דקות, ומענה גם מעבר לשעות הפעילות.
מעתה בעלי עסקים יוכלו לשלם חשבונות ולבצע בירורים כספיים ללא זמן המתנה, במהירות ובקלות, ונקווה שחברות נוספות ומוסדות ציבור יעזרו גם הם בטכנולוגיה לצורך ייעול השירות לקהל העסקי.
השעון של אפל משפר את אבטחת המכוניות
השעון החכם של אפל Apple Watch יפתח את דלתות הרכב שלכם, ויאפשר שליטה מלאה על הרכב ללא חשש מגניבת המפתחות. השעון שהושק אתמול (9.3.2015) יעלה לחובב הטכנולוגיה בין 100-300 דולר לפי ההערכות והצפי הוא כי 40 מיליון נהגים ייהנו מהמכשיר החדש.
אם אתם מפעילים צי רכבי חברה כדאי שתישארו עם היד על הדופק עד שגרסת הביניים של השעון תגיע לשוק הישראלי, ותוכלו גם אתם ליהנות מאבטחה משופרת ונוחות מקסימלית.
האבטחה הביומטרית שתמנע גניבת סמארטפונים
ככל שהטכנולוגיה מתקדמת כך גם ניסיונותיהם של גורמים עוינים "לשים עליה ידיים". עד כמה התופעה נפוצה? כ- 3.1 מיליון סמארטפונים נגנבו בארה"ב בשנה החולפת ובישראל כ-50 אלף מכשירים נגנבו בשנה האחרונה.
מסיבה זו מנסות חברות הסלולר להישאר צעד אחד לפני הגנבים ולפתח טכנולוגיות שונות לאבטחה. הפיתוח האחרון הוא באבטחה ביומטרית ושייך לחברה הסינית ZTE, ששילבה בסמארטפון שלה פיצ'ר לזיהוי משתמש באמצעות סריקת עיניו.
הסורק בוחן את תבנית ולובן העין (Sclera) באמצעות המצלמה המובנית בו, ממפה את כלי הדם באזור זה ולאחר זיהוי מוצלח פותחת את המכשיר לשימוש.
הבשורה הטובה היא שלאחר יישום הטכנולוגיה בסמארטפונים צפויות גם החברות המתחרות לצאת עם פיתוחים דומים משלהן, כך שבעוד שנתיים יפחת משמעותית מספר הדיווחים מצד עובדים על טלפון חברה שנגנב, והמכשירים החכמים יפסיקו להוות אטרקציה לגנבים ויישארו בחזקתנו בבטחה.