טעויות רבות נעשות כאשר לא מקדישים מספיק זמן על מנת לתכנן ולבצע את ההתקנה על הצד הטוב ביותר. להלן מדריך קצר שיעזור לכם לעשות זאת נכונה בכדי להפיק חומר צילום איכותי.
שלב א' - בחירת מתקין מצלמות אבטחה
זהו השלב החשוב ביותר. כדאי למצוא מקצוען המנוסה בעבודה עם נכסים מהסוג שלכם. כמו כן, רצוי שהוא יהיה גם בעל ניסיון בהתקנת מערכות חשמל חכם (לכך נגיע בהמשך). חשוב מאוד שהמתקין יהיה מהאזור בו העסק שלכם נמצא ושהוא מתחייב לספק לכם שירות תמיכה, אחריות ותיקונים.
שלב ב' - מיפוי
לאחר שבחרתם את המתקין, חשוב להזמין אותו על מנת שהוא יבדוק את כל הנכס שלכם על כל חדרים. אין זה משנה אם מדובר בבניין שלם שיש לבצע בו התקנת מצלמות אבטחה, משרד או קומה, חשוב שהוא יעבור בכל אזור ויבדוק כל פינה. תוכלו לסייע למתקין המצלמות אם תספקו לו מפה של המבנה. כך הוא יוכל לסמן ולהסביר לכם היכן הוא ממליץ להתקין מצלמות ולא רק היכן נדרש על פי הביטוח.
שלב ג' – בחירת המצלמות
לאחר שהמתקין ימפה את הנכס שלכם, הוא ידע טוב יותר איזה מצלמות מתאימות לאיזה מבנים וחדרים. למשל אם מדובר בחלל ענק, מצלמות ממונעות של 360 מעלות יתאימו לאזורים אלו. האופציה השנייה היא להתקין מצלמות רגילות המכסות את כל הזויות. המתקין ימליץ לכם על האופציה המתאימה לכם ביותר בין היתר גם בהתאם לתקציב שלכם.
שלב ד' - רכישת מצלמות
רצוי לבקש מהמתקין לרכוש את המצלמות בעבורכם במקום להקדיש שעות של חיפושים ברשת. יחד עם זאת חשוב מאוד לוודא שהוא לא מכפיל או משלש את המחיר כאשר הוא מגיע לנכס שלכם לאחר שרכש אותן. לכן כדאי לבדוק קבלות על רכישת המצלמות.
דולב שת מחברת D.R מערכות אבטחה: "כיום כמעט כל בעלי עסק מתקינים מצלמות אבטחה גם אם הם אינם מחויבים לכך מבחינת הביטוח. בחירת המצלמות נעשית על ידי בעל העסק אך ברוב המקרים המתקין הוא זה שמציע לו אותן. יש למתקין יכולת להעניק מחיר טוב יותר על קנייה והתקנה אבל זה בגדר המלצה בלבד". מומלץ לעשות מחקר מקדים על המצלמות לפני שהחלטתם באיזו מצלמה לבחור. שת: "ההבדלים בין המצלמות הם חזותיים בלבד אלא אם המתקין ציין אחרת. מה הכוונה? מצלמת קופה איננה בהכרח טובה יותר ממצלמת כניסה חיצונית אלא שונה ממנה במראה החיצוני, מבחינת רזולוציה ועדשה, שתיהן יכולות להיות 1.3 מגה פיקסל ועם אותה עדשת צילום".
שלב ה - קבלת אחריות וחשבוניות
מומלץ להזמין את המתקין מאתר המציג בעלי מקצוע מומלצים ובדוקים. רצוי לבדוק שיש באותו אתר מוקד גישור במקרה שתיווצר מחלוקת כלשהי. כמו כן, חשוב לוודא שאתם מקבלים אחריות מלאה לא רק על המצלמות אלא גם על העבודה. אל תוותרו על החשבונית, אחרת היא לא תהיה תקפה.
משרד חכם
כדי לחשוב גם על אפשרות זו במיוחד עם העסק שלכם קשור לעולם ההייטק או אם הוא מתנהל מהבית. מערכת משרד חכם או בית חכם ידוע גם כמערכת חשמל חכם. היא מאפשרת לחבר את כל המערכות למרכז שליטה אחד. כלומר אפשר לשלוט בכל המערכות דרך הסמארטפון. אין צורך לחבר את כל המשרד למערכת, אבל מומלץ לחבר את חדר הישיבות. חיבור חדר זה למערכת חשמל חכם ייסע לכם גם במיתוג העסק כמתקדם.