מדפסות משולבות למשרד
כפי ששמן מרמז, מדפסות משולבות כוללות שילוב של ארבעה מוצרים במכשיר אחד: מדפסת, פקס, סורק ומכונת צילום. בין אם יש לכם משרד קטן המורכב משלושה חדרים או משרד בעל שלוש קומות, מדפסת משולבת היא הכרחית עבור כל עסק. ברור מאליו כי מדפסת משולבת חוסכת לכם כסף ובמקום לקנות כל מוצר בנפרד אתם קונים אחת או אחת לכל קומה. התקדמות הטכנולוגיה בתחום גם חוסכת לכם מקום עם השאיפה ליצור מכשירים כמה שיותר קטנים וחכמים.
כיום ישנם דגמי מדפסות משולבות למשרד היכולות להגיע לתפוקה הדפסה של 75 דפים בדקה (בשחור ולא בצבע) ועם מגש טעינה של עד 2,000 דפים. המטרה היא לייעל ולהתאים את עבודת המדפסת לקצב העבודה כיום בשוק ולמנוע תורים של עובדים מול המדפסת תוך חיסכון בדיו ודפים (הודות לאפשרות הדפסה דו צדדים הקיימת ברוב המדפסות, גם הביתיות).
חידושים בעולם המדפסות המשולבות
החידושים במדפסות נעים בד בבד עם החידושים של המכשירים הניידים ש(עדיין) לא יכולים להוציא פלט של נייר.
- חיבור ל-WIFI ואפשרות הדפסה ממכשירים סלולריים
- זיכרון פנימי לשמירת משימות ותפעולן במועד מאוחר יותר במידת הצורך
- מסך מגע לתפעול נוח של מגוון הפונקציות הקיימות במדפסת
מדפסת לייזר או דיו?
מדפסות הדיו הן מדפסות ותיקות יותר בעולם המדפסות וטכניקת ההדפסה מתבצעת על ידי הזרמה של דיו מהמחסנית אל הנייר. הדיו עובר דרך חריצים קטנים אל הנייר באמצעות פקודות מגעים וראש הדפסה שנע מימין לשמאל בהתאם לפקודות ההדפסה שהוזנו.
הדפסה במדפסת לייזר מתבצעת באמצעות גליל ועליו כבלי חשמל המסתובבים על היריעה עליו, הגליל מסתובב והכבל מייצר חשמל סטטי הנדבק לפיקסלים המוזנים על היריעה. באמצעות סיבוב נוסף מנורות לד מאירות על הפיקסלים ומרחיקות את נקודות החשמל עליהן הם מאירות.
הצבע, או בעצם - אבקת הצבע, "נדבקת" אל הפיקסלים הטעונים וכעת יש להעביר אותם על גבי דף הנייר ולחמם אותם על ידי אור כדי להדביק אותם לדף ולסלק פיקסלים לא טעונים שנשארו על גבי הדף.
הבדלים נוספים בין סוגי המדפסות
מהירות הדפסה ואורך חיי הצבע - מהירות ההדפסה במדפסות לייזר היא גדולה יותר ויכולה להגיע עד ל 75 דפים בדקה עבור הדפסה בשחור לבן, חשוב לסייג ולומר כי ישנם מדפסות דיו בודדות המסוגלות לבצע הדפסה במהירויות הללו אך אורך חיי מחסנית הצבע בהן בפרט, ובמדפסות הזרקת דיו בכלל, הוא קצר יותר ממדפסות הלייזר המשולבות.
רעש! - מדפסות הזרקת דיו עובדות באמצעות מנוע המזיז גלגלי שיניים המזיזים את ראש ההדפסה עליו מונח הטונר מצד לצד. עקב התזוזות הרבות ובגלל השימוש המאסיבי, בחלוף זמן מדפסות הזרקת דיו הופכות להיות מרעישות הרבה יותר ממדפסות לייזר הפועלות באמצעות תוף המסתובב באנכיות.
בסופו של יום עליכם לבחור את המדפסת למשרד שלכם על פי טווח השימושים שלכם ואופי השימוש שלכם במדפסת. תוכלו גם לשלב ולמקם את המדפסת המשולבת בחדר או חלל מרכזי במשרד ועבור עובדים המדפיסים כמויות דפים להציב מדפסת אישית וזולה יותר בחדרם. כך תוכלו לחסוך בזמני עבודה, התקהלויות מיותרות סביב המכונה והפרעה לעובדים אחרים.
מדפסת משולבת לייזר - האם היא הפתרון היעיל ביותר?
דני אנג'ל מחברת המדפסות אי די אר דלתא באתר 'הספקים' מסביר מדוע מדפסות לייזר משולבות הן הבחירה האידיאלית עבור העסק שלכם: "כיום ישנו ביקוש רב למדפסות לייזר מה שיצר את ההוזלה המשמעותית במחיר כי המון אנשים החלו להתחרות על ליבו וכיסו של הצרכן, מעבר לכך מדפסות דיו הן פשוט פחות אמינות. לעיתים יש מקרים בהם תאלצו להוסיף כ-200 ₪ עבור מדפסת משולבת לייזר אך חשוב להבין כי החיסכון לעומת מדפסת הדיו יתבטא בקניית הטונרים או מחסניות הדיו. מחסנית דיו ממוצעת עולה 300 ₪ ומספיקה ל-1000 דפים בעוד טונר של מדפסת לייזר עולה אמנם 400 ₪ אך הוא מספיק להדפסת 6,000 דפים! זאת מבלי להזכיר את הבלאי הגבוה של מדפסות הדיו בגלל אופן פעולת ההדפסה שלהן. חשוב למפות את הצרכים של המשרד ורק אחר כך לבחור מדפסת ואף יותר מכך חשוב לזכור שיש תקופת אחריות של שנה על רוב הדגמים".