Booster -

מחפש ספקים מתאימים

מעביר את בקשתך

מחפש ספקים מתאימים

מצאנו ספקים מתאימים לדרישותך!

ביטוח עסק

30%

מהו סוג העסק שאתה רוצה לבטח?

מיקום המשרד שלך

יש למלא עיר
העיר אינה קיימת
חזור רשימת כל הספקים

ביטוח עסק

90%

מלא פרטים והספקים יתקשרו אליך

שם איש קשר:
שם החברה:
טלפון:
נא מלא טלפון
דוא”ל:
נא מלא דוא”ל
או פנה לספקים לבד

בקשתך הועברה בהצלחה!

הספקים המומלצים יצרו עמך קשר טלפוני ישיר בשעות הקרובות למתן הצעת המחיר המוקד שלנו זמין לסייע בכל נושא בטלפון 8231*

צריך ביטוח לעסק?

ענה על שאלון דרישות קצר וקבל במהירות את הצעות המחיר המתאימות ביותר לביטוח העסק שלך

התחל כאן!

לא צריך להיות עו"ד כדי להגן על העסק

פתחתם עסק חדש? מזל טוב! כדאי שתדעו שבישראל יותר ממחצית מהעסקים נסגרים לאחר חמש שנים כוון שבשנים הראשונות העסק פגיע. עם זאת, באמצעות מהלך עבודה תקין תוכלו לחסוך טעויות שיעלו לכם הרבה כסף

מאת: | | קטגוריה: ביטוח עסק

לא אחת נקלעים בעלי עסקים לקשיים כלכליים ותפעוליים בניהול העסק. רבים אינם מודעים לעובדה שהם מבצעים שגיאות שונות במהלך הקמת העסק וגם לאחר מכן, שגיאות שיכולות היו להימנע ע”י למידת חומר מקצועי בנושא או ע”י ליווי מקצועי של עורך דין או רו”ח. להלן כמה טיפים באדיבות עורך דין עמית ורד.

למידת הטעויות העסקיות המובאות להלן, יוכלו לסייע לכם לנהל את העסק בחכמה:

א. הלוואה לעסק חדש – קושי כלכלי מחייב את בעלי העסק לגייס מימון ממקורות חיצוניים. במקרה בו בחרתם לגייס הלוואה מקרן בערבות המדינה יש לדעת שהלוואות כאלו מותנות בקיומן של בטחונות. לכן, על בעל עסק שמבקש לקבל הלוואה לקרוא בעיון רב את כל סעיפי החוזה לפני חתימתו עליו, כדי לדעת שיוכל לעמוד בהתחייבויות הנדרשות.

ב. אישור בכתב – על בעל העסק לוודא שכל ההסכמים והעניינים העסקיים מאושרים בכתב. כדאי לבקש תמיד אסמכתא בכתב, מפני שבמקרה בו מתעוררת בעיה, לא תמיד ניתן להוכיח באופן משפטי דברים שהוסכמו באופן מילולי.

ג. הסכמי שכירות או רכישת נדל”ן – כאשר בעל העסק עומד לפני בחירת שטחים להקמת העסק, עומדות בפניו שתי אפשרויות: ניתן לקנות את השטח או לשכרו מבעלי הבית הנוכחיים. במידה והחלטנו לשכור את השטח, יש לשים לב לסעיף קטן בהסכם השכירות המקנה לבעל הבית אחוזים ממכירות החנות, מעל גובה מסוים. ייתכן ובחודשים מסוימים יהיה צורך לשלם אחוזים גבוהים לבעל הבית גם אם החנות לא הגיעה לרף המכירה.

ד. סעיפים לא ברורים בחוזה – בכל חתימה של חוזה, כגון חתימת הסכם עם לקוחות/ספקים/משקיעים וכדומה ייתכן ובעלי העסק לא יבחינו בשוגג בסעיפים קטנים ומשמעותיים. מומלץ להיעזר בעו”ד מקצועי שיבהיר לשני הצדדים את המחויבות והזכויות בהסכם.

ה. הסכמי סודיות – כשמתחילים לעבוד עם לקוח חדש או עובד חדש, חשוב להחתימו על הסכם שנקרא “הסכם סודיות”. הסכם זה מבטיח הגנה מרבית על המידע הרגיש שברצונך לחלוק עמו. בהסכם יכללו אזהרות על מפר ההסכם, התחייבות לא להשתמש במידע או להשמיד אותו מיד בתום ההסכם ועוד.

ו. המלצה על עורך דין – על בעל העסק לבקש מקולגה או מידידי קרוב המלצה על עורך דין או רו”ח המתמחה בייעוץ לעסקים. החוק מכיל סעיפים רבים, ולעיתים ייעוץ משפטי בשלב מוקדם עשוי למנוע לך בעיות מאוחר יותר. בקש המלצות על עורכי דין לעסקים ובדוק אותם היטב לפני שתשכור את שירותיהם.

לסיכום

כל החלטה שתחליטו יש לה אפקט על העסק שלכם, גם אם ההחלטה נראית מינורית וחסרת חשיבות, לפעמים מאחוריה מסתתרת סכנה עסקית שיכולה לעלות לכם לא מעט.

הקפידו לחשוב, לבדוק, לקרוא אותיות קטנות, לגבות את עצמכם בהסכמים ובחוזים, התייעצו עם גורמי מקצוע כמו רואי חשבון ועורכי דין והכי חשוב, תלמדו, תשאלו את השאלות הנכונות ותדעו תמיד את הסיכונים בכל החלטה והחלטה.

קטגוריות קשורות

כתבות נוספות שיעניינו אותך