פחות מיזוג, יותר אוורור
כמה פעמים הגעתם למשרד קפוא כי העובד שיצא אחרון שכח לכבות את המזגן? יכולת וויסות הטמפרטורה שומרת על שפיותנו, אך מבלי שנשים לב הפך השימוש במזגן לאינטנסיבי ונטול שליטה. בכדי להפחית בצריכת החשמל ולשמור על בריאות העובדים הגבילו את השימוש בו וחזרו לשיטה הישנה והטובה – אוורור. פתחו חלונות לכניסת אוויר נקי ואספקת חמצן סדירה אל החדר בתחילת ובסוף יום העבודה.
וודאו כי המזגנים תקינים, המסננים נקיים וצינורות הניקוז פתוחים. מזגן ישן ו"עייף" מעלה את צריכת החשמל ועובד בחוסר יעילות. הזמינו איש מקצוע להערכת תקינות המזגנים. במידה וימליץ להחליפם בחדשים – העדיפו מיזוג מרכזי בעל דירוג אנרגטי גבוה, הצורך פחות חשמל.
רוצים לחסוך גם חשמל וגם מים? בצעו שימוש חוזר במים הנפלטים ממערכת המיזוג. בעזרת הארכת צינור הניקוז וחיבורו לכלי אגירה. מכוון שהרצפות במשרד אינו זקוקות לשטיפה במי מעיינות טהורים, תוכלו להשתמש במים שנאגרו לטובת ניקיון ולהשקיית הצמחייה.
עוד דרכים לחיסכון במים
התקינו חסכמים בברזים. מחירם זול ויעילותם גדולה. לצד זה, פעלו להעלאת המודעות למניעת בזבוז מים. תלו שלטים בכניסה למטבח והשירותים המבקשים להשתמש במים בחוכמה. אם התקציב מאפשר רכשו מדיח כלים למשרד שיבצע פעולת שטיפה אחת במקום שימוש ממושך בשטיפת כלים ידנית.
חוסכים בחשמל
משרד התשתיות הלאומיות, האנרגיה והמים ממליץ לבתי אב ועסק לרכוש מכשיר לניטור צריכת החשמל, ומבטיח כי שימוש בו יביא לחיסכון של מאות שקלים בשנה. המכשיר מסייע ללמוד על הרגלי הצריכה בזמן אמת ומאפשר לנקוט פעולה אקטיבית לצמצום הצריכה. במילים אחרות: לדעת מתי להוריד את השלטר.
את מכשיר הניטור ניתן לרכוש ברשתות האלקטרוניקה, אצל בעלי המקצוע וגם ברשת. רכישה והתקנה יסתיימו בפחות מ-1000 ₪ שיוחזרו, כך מובטח, כבר בשנה הראשונה לאחר התקנתו. המשיכו בעשייה החיובית: הנחו את העובדים לכבות אורות, מזגנים, מחשבים ומסכים כשאינם בשימוש ולכבותם בסיום יום העבודה.
החליפו את התאורה
תאורה נכונה מסייעת לשמירה על ערנות ומגבירה יעילות בעבודה ואנו זקוקים לה לאורך כל שעות היום. עם זאת, רבים עושים שימוש בתאורה "מהדור הישן" מבלי לדעת שהנורות הנפוצות לא רק שאינן ידידותיות לסביבה, הן אף עלולות להזיק. נורות הליבון והפלורסנט זוללות חשמל, פולטות חום המכביד על הנוכחים ומצריכות קירור של החדר, פולטות אדי כספית העלולים לגרום לכאבי ראש ובחילות ובעלות משך חיים קצר. לכן הגיע הזמן לעבור לתאורה חסכונית שיתרונותיה רבים:
הנורות עמידות פי 8 ביחס לאחרות וצורכות עד 20% פחות אנרגיה. אינן פולטות חום ולפיכך לא משנות את הטמפרטורה בחדר. מרביתן עשויות מחומרים ידידותיים לסביבה ומתכלות בסיום השימוש בהן. הנורות עמידות ביחס לאחרות המצופות בזכוכית, ומגנות מפני פליטת אדי כספית. אומנם הן מעט יותר יקרות אך אורך חייהן מפצה על מחירן.
ניתן לשנות את התאורה בכל חדרי המשרד מבלי להחליף את מתקני התאורה (רק את הנורות עצמן). ניתן לרכוש את הנורות החסכוניות בכל אחת מהרשתות לכלי בית (הום סנטר, אייס קנה ובנה וחנויות תאורה) ולהרכיבן בקלות.
החליפו את שקיות הניילון בשקיות בד
חבר הכנסת עמיר פרץ הוביל את מהפכת שקיות הבד ומאוגוסט השנה רשתות המזון מחליפות את שקיות הנייר שאינן מתכלות, בשקיות בד רב פעמיות. את הצעד החכם תוכלו ליישם גם בעסק שלכם, בעיקר אם חלק מתהליך השיווק שלכם כולל שימוש בשקיות ניילון ועליהן לוגו החברה.
ההוצאה הראשונית הכרוכה במעבר לשקיות נייר/ בד גבוהה, אך היתרון בשימוש הוא בעובדה כי הן עמידות לאורך זמן, וילוו את הלקוח בצאתו מבית העסק ובימים ובשבועות הבאים, ובכך תיצרו הכרה במותג ובעסק שלכם.
אם טרם השתכנעתם נספר כי חברות בעלות אג'נדה חברתית וסביבתית זוכות להערכה גבוהה בקרב הציבור. החברות הגדולות בארה"ב, סיסקו, פייסבוק ואחרות, עשו מעבר חד לפעילות ירוקה ומעודדות את לקוחותיהן להצטרף לעשייה.
רכשו רהיטים מחומרים ממוחזרים
בספטמבר חשף עולם העיצוב את הדבר הלוהט הבא והוא בנייה מחומרים טבעיים, ובכך החזיר אל הגלריות את האבן, העץ וגם, לא תאמינו, את הקרטון. המגזינים מתלהבים, המעצבים מאמצים את הטרנד והלקוחות רוכשים. אם מתחשק גם לכם להכניס עניין למשרד המנומנם הרי שקרטון הוא הפתרון. אל דאגה, אין מדובר בקרטונים שמוצאים מאחורי מכולות או באלה שאוגרים לקראת מעבר דירה, אלא קרטונים שיוצרים רהיטים בלתי רגילים, עמידים וזולים. חייבים קרטון במשרד? בקרו באתר חברת E-gami
גם חברות הרהיטים הישראליות אמצו את הטרנד ומציעות ריהוט מחומרים ידידותיים בעיצובים נהדרים. לקבלת השראה ולרכישה בדקו את האתרים של רשתות איקאה, ביתילי, הום דיזיין, רהיטי דורון ועוד.
מתקשים להחליף את הריהוט הישן אך רוצים בכל זאת לשלב אלמנטים ידידותיים לסביבה? רכשו בחנויות הרהיטים פופים מבד, הדומים מעץ ושידות מדפים מחומר ממוחזר שיטיבו אתכם ועם הסביבה.
עברו לשימוש בכלים וסכו"ם רב פעמיים
חברות עושות שימוש יומיומי בכלים חד פעמיים בתפעול המשרד, בישיבות ובאירועים. מדובר בכמויות אדירות של חומרים המזיקים לסביבה. כיום חברות גדולות כמו סנו וניקול מציעות לצד ליין המוצרים הרגיל גם מוצרים מתכלים. לנוכח ההיצע הרחב באמת שאין סיבה להמשיך ולהשתמש במוצרים המזיקים.
עם זאת, המהפכה הסביבתית טרם הגיעה לכיסו של הצרכן והמוצרים המתכלים יקרים ביחס לאחרים. מדובר בהבדל של שקלים בודדים שבקנייה מצטברת לאורך השנה הסכום הופך משמעותי. לכן מומלץ לשלב בין שימוש בכלים חד פעמיים מתכלים וכלים המאפשרים שימוש רב פעמי כגון: זכוכית, חרס, נירוסטה וקרמיקה. דרך נוספת לעודד שימוש חכם הוא לרכוש עבור כל עובד כוס (מאג) אישית עם לוגו החברה, שתשמש אותו לאורך שעות העבודה.
כדאי גם למקם באזור המטבח פחים לאיסוף בקבוקים וכלי פלסטיק, נייר ומוצריו ופסולת אלקטרונית. אל תחששו "להיתקע" עם הפסולת שנאספה כי כיום חברות המחזור מציעות שירות איסוף מהמשרד, לנוחיותכם.
עברו לתכתובת ברשת
ואם במחזור עסקינן, דעו כי ביכולתכם לחסוך אלפי שקלים בעזרת פעולת דיוור פשוטה ברשת. במקום לרכוש ארגזי נייר למדפסות ומשלוח מכתבים בדואר, העדיפו תכתובת בדוא"ל. אל תסתפקו בכך ועודדו את העובדים להדפיס רק את המסמכים הנחוצים, וכן צרפו למיילים שתשלחו ללקוחות בקשה שלא להדפיס את המייל, רק במקרה הצורך ובכך לחסוך בנייר.
רכשו מכשיר לגריסת נייר והעבירו את התוצרים לחברת המחזור. כפי שציינו, החברות מציעות שירותי איסוף מהמשרד וביכולתן גם לספק מתקנים למחזור במידת הצורך.
כפי שראיתם, פעולות פשוטות וזולות יחסית יצרו שינוי משמעותי בהתנהלות של חברתכם, ויסייעו לשמור על הסביבה. העבירו את המסר ללקוחות, לשותפים עסקיים ובקרב העובדים והיו ממובילי השינוי החיובי. בהצלחה.