קפה טרי, מישהו?
חלום הזכיינות הוא חלום שמעסיק כיום לא מעט צעירים לאחר צבא ולאחר תואר ראשון, לצד מבוגרים שמעוניינים לשנות כיוון ולעשות הסבה בקריירה.
הדרך להגיע לזכיינות בית קפה מתחילה בבחירת האפשרויות שלך. כמעט כל רשת בתי קפה כיום מציע מסלול הכשרה ייחודי לזכיינים שמעוניינים לעמוד בראש סניף חדש של הרשת. הסניפים מוקמים על ידי הזכיינים שנבחרים בקפידה, בכל רחבי הארץ ובכך יוצרים פרישה רחבה ומשמעותית עבור הרשת ואפשרות להרחיב, לצמוח ולגדול כרשת ובמסגרת פעילות כל סניף.
הצעד הראשון הוא להציג את עצמך בפני הרשת, לפנות לקבלת מידע בנושא זכיינות ולעבור בדרך כלל מספר פגישות אישיות בהן נבדקים הצדדים השונים בך שהופכים אותך ליזם פוטנציאלי לצד נתונים כלכליים וניסיון מקצועי.
דמי זכיינות מהם?
כשאנחנו מדברים על נתונים כלכליים, אנחנו מדברים על דמי זכיינות. ברוב רשתות בתי הקפה בארץ יש צורך להציג יכולת פיננסית. זהו עניין הגיוני והוא חלק בלתי נפרד מרכישת זיכיון לכל בית עסק.
כל רשת רוצה להיות בטוחה שהיא מפקידה את שמה, את חזונה ואת פעילותה בידי אדם שיש לו גם את היכולות הניהוליות אך גם את היכולות הפיננסיות.
כדי להיות זכיין בישראל עליך לשלם דמי זכיינות שעומדים בדרך כלל על כמה עשרות אלפי דולרים ומאפשרים לך לרכוש למעשה את הזיכיון מהרשת ולהתחיל את העבודה להקמת הסניף שלך.
אתה אמנם משלם דמי זכיינות, אבל הרשת מסייעת לך בתחומים רבים – מעיצוב ובניית הסניף דרך בניית התפריט, עבודה מול ספקים ועד לתנאי העסקת העובדים בסניף.
מסלול הכשרה לזכיינים
לצד תשלום דמי הזכיינות, ברוב רשתות בתי הקפה בישראל מתקיימים מסלולים מקצועיים להכשרת זכיינים חדשים. במסגרת זו לומדים הזכיינים את כל תחומי העסק, את הנושאים המייחדים את אותה הרשת ואת החזון השיווקי, הפיננסי והמינהלי שלה.
ההכשרה הזו מסייעת לזכיינים לקבל כלים ניהוליים שהם צריכים כדי להקים את העסק ובכך הרשת מבטיחה לעצמה עמידה בסטנדרטים מסויימים ויישור קו של כל הזכיינים. ההכשרה כוללת שיעורים בתחומי שיווק, מכירות, שירות לקוחות, מיתוג ועוד מגוון רחב של נושאים הקשורים לפעילות רשתות בתי הקפה.
שיתוף פעולה והדגמת מקצוענות
אולי הדבר החשוב ביותר בדרך להיות זכיין ברשת בתי קפה הוא שיתוף הפעולה עם כל הגורמים. מצד אחד מדובר בחלום לעסק עצמאי שעומד להתגשם ומצד שני אתה חלק מחברה שכבר פועלת ומייצרת הצלחות, שני הדברים האלו צריכים להיות מובנים ובאים לידי ביטוי בשיתוף הפעולה בינך ובין החברה על כל חלקיה.
כזכיין אתה למעשה מייצג את החברה שתחתיה אתה פועל אך עדיין יכול לעשות החלטות מקצועיות יומיומיות ולנהל את העסק שלך. זכיין טוב לומד לעבוד בשני הנתיבים האלו ולייצר ביניהם דו שיח טוב ואיכותי.
הדרך להגיע אל זכיינות בית קפה היא לא פשוטה, היא כרוכה בהוצאה כספית ובתהליך למידה שיכול להיות ארוך, אבל בסופו של דבר מדובר עבור רבים בהגשמת חלום ובדרך למימוש עצמי.