הרהיטים של סבתא הפכו ללהיט היסטרי
רהיטי הווינטג' הפכו לדבר הכי חם בעולם האופנה ומעבר לעיצוב בתים ומשרדים, כיום משתמשים בהם כתפאורה יוקרתית לצילומי אופנה, כנקודות חמות בבתי קפה ובמסעדות ואפילו כאורחי כבוד בתערוכות ריהוט בינלאומיות, כמו האחרונה שהתקיימה בלונדון ביוני 2015.
לרהיטי הווינטג' יש קסם מיוחד ויכולת להפוך כל משרד לביתי וחמים. רבים רוצים לאמץ את הטרנד אך חוששים מהעלות הכספית של האתגר העיצובי, ובצדק, כיוון שמחירם של רהיטים אלה מטפס הרבה מעבר לתקציבו של משרד סטנדרטי, ובנוסף תחזוקתם יקרה.
מסיבה זו רבים ממעצבי ריהוט משרדי החליטו לייצר גרסה משלהם לרהיטי הווינטג', ולהציע לבעלי משרדים ועסקים רהיטים במראה דומה ובתקציב שפוי. למי שמעוניין לאמץ את הטרנד נמליץ לעשות זאת בזהירות ולבחור פריטים בודדים בפינצטה.
לדוגמא: בחרו בשולחן צד מעץ מלא בצורה אליפטית לצד כיסאות לובי כבדות, או בספת יחיד שתוצב על יד הספות "העכשוויות" במסדרון. החלופה לרהיטי הוינטג' הם פריטי אקססוריז שניתן למקם במשרד וליצור ניגוד בין הישן לעכשווי. או: כריות המעוטרות ברקמה בכיסאות ההמתנה בקבלה, כדים מאמייל וקרמיקה, מדפים מפורזלים, תמונות ועוד.
מרגישים חשופים: ריהוט מעץ טבעי
בעבר מי שהציג שולחן מעץ חשוף נחשב למי שעשה "חצי עבודה" בעיצוב המשרד, אך היום העץ הטבעי מקבל את מקומו בקדמת הבמה. סוג זה של ריהוט משדר רעננות ומשפר את האנרגיה במשרד, והעובדה שהרהיטים מיוצרים בישראל מעלה את ערכם בעיני רבים.
עלותם של רהיטי עץ אינה גבוהה ותחזוקתם פשוטה: ניתן לנקות אותם בעזרת מטלית לחה ו/או ספריי ייעודי. עם זאת, בכדי לשמור על איכות העץ ולמנוע חריצים מומלץ לצפות את העץ בחומר מסוג לכה שקופה. עבודה זו מתבצעת על ידי חברות לעיצוב ריהוט משרדי בטרם המכירה, ואחת לשנה בהתאם לצורך.
אנו ממליצים לשלב פריטי עץ עם פריטים מרופדים וצבעוניים. כמו למשל: שולחן עץ טבעי בהיר לחדר הישיבות ומסביבו כיסאות המרופדים בצבע האדום. אפשרות נוספת היא כיסא מעץ טבעי לצד הדום סרוג. הניגוד בין העץ לריפוד ייצור עניין עיצובי מסקרן.
יושבים על הבר: ריהוט פאבים במשרדים המעונבים
כיסאות הבר העגולים התגנבו בשקט אל המשרדים המכובדים והפכו לסמל המרדנות. אם תשאלו אותנו, הסטארט אפיסטים הצעירים בעמק הסיליקון אחראים למרד הזה, וטוב שכך, כי כיסאות הבר, מעבר להיותם יפים למראה, הם גם מאוד פונקציונליים, בעיקר במשרדים צפופים.
את כיסאות הבר החומים/שחורים אומנם ניתן לכוון לגבהים שונים אך הם אינם אידיאלים לישיבה ממושכת, ובוודאי שאינם מומלצים ככיסאות הקבע של העובדים. עם זאת, ניתן להציבם בלובי, במטבחון, במסדרונות שמחוץ למשרדים וכדו' וליהנות מהם בסמול טוק, בזמן האוכל ובהפסקת הקפה.ה.
עת לעבוד ועת לרבוץ
פינות הרביצה הפכו לפופולאריות בשנים האחרונות והיום מרבית המשרדים מקצים שטח קטן למטרה זו. מי שקיבעה את הטרנד בתור "חובה לכל משרד" היא חברת גוגל, שהגדילה לעשות והכניסה חדר רביצה מיוחד וייחודי לכל משרדיה ברחבי העולם, וציידה את חדרי הרביצה בנדנדות, תאים מבודדים במרופדים בכריות ועוד הפתעות עיצוביות ושובבות.
פינות הרביצה הסטנדרטיות של חברות שאינן נהנות מתקציבי עיצוב כשל גוגל, מעוצבות לרוב ברהיטים רכים מסוג פופים, הדומים, כיסאות מסתובבים, כיסאות נוח וכו' המסודרים בחצי עיגול וזאת בכדי לאפשר קשר עין בין הנוכחים.
אנו ממליצים בחום על הקצאת פינת רביצה במשרד שתתרום לגיבוש העובדים, תאפשר להם לנוח מעט בין המשימות השונות ולחדש כוחות, להחליף רעיונות ולהתגבר על אתגרים.
לא לוותר על בטיחות ונוחות העובדים
בבואכם לרכוש ריהוט משרדי שימו לנגד עינכם 2 דגשים חשובים: נוחות ובטיחות. מכוון שהעובדים עושים שימוש בריהוט המשרדי בין 4-10 שעות ביממה, יש לוודא שהם נוחים לשימוש. בכדי לבדוק זאת יש לבצע מבחני נוחות למשך כשבוע.
מרבית החברות לייצור ושיווק מאפשרות שימוש בריהוט המשרדי למטרת בדיקה, לזמן מוגבל, כך שתוכלו לאסוף מספיק מידע בזמן זה, ולהחליט באם לרכוש את הפריט הספציפי.
בנוסף, חשוב לדעת כי קיימים תקנים מחמירים לריהוט משרדי שמטרתם לקבוע את בטיחות השימוש בו. התקנים המובילים הם EN 12520 ו-EN 1022 שבכדי לקבל אותם יש להבטיח שהפריט יציב, עשוי מחומרים שאינם מסוכנים לאדם, בטוח לשימוש ממושך, אינו דליק ועוד. בדקו שהרהיטים שבחרתם אכן מצוידים בתקני בטיחות מתאימים.