הסוד להצלחה: בחירת חומרי ניקוי איכותיים
מנהל חברת ניקיון משרדים אמר פעם שבכדי לנקות היטב איך צורך בצוות שלם, אלא באדם אחד שיודע להשתמש בחומרי הניקוי הנכונים. והוא צודק.
החומרים הדרושים לטיפול במשימת הכשרת המטבח לפסח הם: מיכל אקונומיקה, תכשיר להסרת אבנית, חומר לניקוי כללי, תכשיר ניקוי למיקרוגל וכיריים, חומר לניקוי עץ ומטליות לחות. למי שמעדיף להימנע משימוש בחומרים כימיים נמליץ על סודה לשתייה בניחוח לימון כתכשיר האידאלי.
הכשרת מכשירי החשמל במטבח המשרדי
החלק הקשה בהכשרת המטבח הוא טיפול במכשירי החשמל כגון: מקרר, מיקרוגל, טוסטר אובן וכיריים. לפניכם הוראות הניקוי:
מקרר: רוקנו את המקרר ממאכלי חמץ, נקו עם סמרטוט לח את המדפים, שטפו במים את המגירות והתאים. לאחר מכן התיזו חומר לניקוי כללי (או מים עם סודה לשתייה) על כל חלקיו הפנימיים של המקרר ונקו היטב.
למהדרין: ציפוי משטחי המקרר, המגירות והתאים בנייר נצמד / אלומיניום יספקו את החציצה הדרושה להכשרה מלאה. יש להמתין 24 שעות מרגע הכשרת המקרר עד לשימוש חוזר בו.
מיקרוגל / טוסטר אובן: נקו את המכשירים ביסודיות במטלית לחה. פרקו את משטחי החימום (צלחת/מגש) ושטפו אותם היטב במים וסבון. לאחר מכן נקו אותם בשנית בעזרת תכשיר לניקוי מיקרוגל.
למהדרין: חממו מגש / כוס זכוכית מלאים במים במכשירים למשך 15 דקות ורוקנו את המים. יש להמתין 24 שעות מרגע הכשרת מכשירי החשמל עד לשימוש חוזר בהם.
כיריים חשמליים: נקו ביסודיות את הכיריים משאריות מזון. התיזו מסיר שומנים על המשטח ופעלו בהתאם להוראות היצרן. נקו את שאריות השומן בעזרת מטלית לחה וייבשו את המשטח.
למהדרין: ציפוי המשטח בנייר אלומיניום ייצור חציצה ויבטיח הכשרה מלאה.
הכשרת משטחי אוכל ושיש לפסח
נקו את השיש והכיור ביסודיות בעזרת מטלית לחה. לאחר מכן התיזו אקונומיקה או סודה לשתייה. כשהכיור מתייבש שפכו מים רותחים בכל חלקו הפנימי והמתינו שיתייבש.
למהדרין: צפו את השיש בנייר שעווה או אלומיניום ליצירת חציצה.
הכשרת הארונות ומקומות האחסון
החלק המאתגר בהכשרת הארונות הוא מיון והפרדה בין חמץ לכשר. בכדי להקל על התהליך יישמו את הטיפ הבא: ריכזו את כל דברי החמץ ב-2 ארונות, נעלו אותם והצמידו פתק גדול "חמץ" לדלתות החיצוניים.
את יתר הארונות: נקו אותם היטב משאריות מזון ואבק, התיזו חומר לניקוי עץ על המדפים והחלקים הפנימיים ונקו בעזרת מטלית יבשה. אווררו את הארונות למשך כחצי שעה.
למהדרין: צפו את המדפים בנייר שעווה או אלומיניום ליצירת חציצה. הצמידו פתק "כשר לפסח" על חלקו החיצוני של הארון ושמרו על הפרדה ברורה בינו לבין ארונות בהן ישנו חמץ.
הגעלת סכו"ם, צלחות וכוסות
סכו"ם וכלי האוכל מפלסטיק לא ניתן להכשיר ויש לאחסן אותם במקום סגור למשך הפסח. סכו"ם מברזל (פלדת אל חלד) יש לשטוף היטב במים צוננים, לסבן ולייבש. לאחר מכן יש לשפוך עליו מים רותחים ולייבש.
צלחות וכוסות מזכוכית
בעוד הספרדים מתירים שימוש בכלי זכוכית שנשטפו היטב במים וסבון ולאחר מכן במים רותחים, האשכנזים נמנעים משימוש בהם בפסח. לפיכך, מומלץ להימנע מבלבול ואי נעימות ולרכוש עבור העובדים כלים חד פעמיים שישמשו אותם בפסח.
שימו לב שגם את צלחות וכוסות הקרמיקה והחרסינה (מאג) לא ניתן להכשיר ויש לאחסנם במקום סגור עד לאחר הפסח.
למהדרין: העניקו במתנה לעובדים סט כוסות אישי בו יוכלו להשתמש בפסח ללא חשש חמץ.
דגשים עליהם יש להקפיד בתקופת הפסח
אינכם יכולים להבטיח שמירת כשרות מלאה במשרד וייתכן כי הדבר גם אינו רצוי מבחינת יתר העובדים, ולכן יש לכבד את רצונות רגשות שומרי הכשרות ושאינם שומרי כשרות. בכדי להבטיח נוחיות לכולם ולמנוע אי נעימות, אמצו את הדגשים הבאים:
1. רכשו מצרכים בסיסיים כשרים לפסח: סוכר, קפה שחור קפה נמס, חלב, תה, לחם לנוחיות העובדים.
2. תלו שלט בכניסה למטבח המודיע לעובדים כי המטבח וכליו הוכשרו לנוחיותם, ובקשו מהם לשמור על הסדר והניקיון.
3. שלחו מייל לעובדים ובקשה להימנע מאחסון חמץ במקומות המשרתים את כלל העובדים (מטבח, מיקרוגל, ארונות), מתוך התחשבות בשומרי הכשרות. הציעו להם חלופה כגון שימוש במקרר הקטן, או בארון הקרוב למשרדם.
4. הימנעו משימוש בכלי פלסטיק ישנים (אוכל וסכו"ם). ניתן להשתמש בחדשים.
5. אחסנו בארון מכלי ממתקים וקטניות שלרוב עומדים על השיש.
6. ישנם המחמירים שאינם נוהגים להשתמש בלחצן המים החמים במיני בר (מים מינרליים) בפסח. הציעו לעובדים חלופה לחימום המים: קומקום חשמלי או פינג'אן.
7. באופן כללי, מומלץ לנקות היטב את המיני בר מאבק ואבנית, כולל את פתחי יציאת המים, בעזרת מטלית לחה וללא חומר כימי.
עדיין יש שאריות חמץ במטבח? אין דבר, הזמינו חברת ניקיון לטפל בעניין>>
מתעצלים לנקות? שכרו חברת ניקיון משרדים
הפתרון הפשוט והיעיל מכולם הוא לשכור שירותיה של חברת ניקיון משרדים, ולהטיל על עובדיה את משימת הכשרת המטבח המשרדי. לקראת הפסח חברות הניקיון מציעות תעריפים נוחים לניקיון חד פעמי, כך שהסיכוי לזכות בחוזה אטרקטיבי הוא גבוה.
מעבר לניקיון היסודי המבורך והרצוי, הדריכו את צוות עובדי הניקיון כיצד להכשיר את המטבח ובדקו שהפעולות אכן ננקטו, בכדי לאפשר לעובדים שומרי הכשרות להשתמש במטבח בפסח ללא חשש.